Ytterby IP 3 Konstgräs
13 september 2016
19:00

Referat: Ytterby IS - IK Kongahälla

Derby på Yttern och mycket känslor i en ganska svängig match. Första chansen är Ytterbys efter lite schabbel i IKK:s försvar men skottet går över. Efter den händelsen tar IKK över spelet och vi skapar en hel del bra lägen. Målet kommer på en hörna och det är Philip Lander som nickar in sin egen nickretur. Vi lyckas ganska bra med våra hörnor, som hela tiden är farliga. Vi har en boll som rensas på mållinjen men som är ganska tydligt över mållinjen enligt välunderrättade YIS källor. Ytterby utjämnar till 1-1 i den 12´minuten. Vi fortsätter att rulla boll och framför allt tar vi oss fram och igenom via vår högerkant. Vi är flera gånger väldigt nära att ta ledningen. Domaren var en hygglig prick men ikväll gjorde han en del tankevurpor som vi blev drabbade av. Nemanja får sitt andra gula kort (tufft dömt) efter 27 minuter och det påverkar vårt spel, men vi lyckas hålla resultatet till halvlek.

I andra halvlek är det konstigt nog IKK som har mest boll och det är vi håller i takt pinnen. Men det är Ytterby som tar ledningen i den 62´minuten som med IKK ögon inte känns helt rättvist. Vi fortsätter att ha mycket boll och trycker på rejält men vi lyckas inte få in kvitteringsbollen. Nu händer det som så ofta händer när ett lag trycker på för kvittering, Ytterby gör 3-1 i den 90´minuten och matchen är över. Sammanfattningsvis: IKK hade mest boll, Ytterby hade bäst boll.

I Kongahälla är det ingen som direkt höjer sig över mängden men alla kämpar på bra, i Ytterby är vår gamla IKK kompis Julius Lindberg som är bäst och som visar upp en fin form.